» Cheap monday

Här kommer Bilderna från
Cheap Monday at Studio Kvarnholmen, vissa bilder bättre än andra men ändå ;)
de andra visningarna kommer imorgon :)
inbjudan från modatutti


» Skidor blev modevisningar

skulle ju åkt skidor idag, men jag hamnade på cheep mondays visning, Bunsel, Johanna Pihl och Maria Nordström istället, ville ju åka skidor men jag hade väldigt roligt ändå :D
och dessutom har ett nytt nummer av kamera & Bild ramlat ner i brevlådan, så de är nice ;D

bilder kommer upp om ett litet tag :)

Btw, min telefon fungerar inte för tillfället om ni försöker nå mig på något sätt... den bara dog.... :(


» räknar ner :D

kolla vad som kom idag till skolan, MIN STUDENTMÖSSA ÄR HÄÄÄÄÄÄÄÄRR!!!!!!!!


» byggare bob!

Nu har jag o några till rivit ut ett gamalt kök, målartvättat och spacklat igen alla hål, diskat, städat och pluggat, känner mig duktig faktiskt ;) visserligen är väggen i sånt dåligt skick att jag helle skulle slå ut väggen och bygga ny men de får vi ju inte... så ja... bara att jobb med det gamla, ungefär som den smutsiga, trasiga laminatmatta vi inte får byta ut till parkett :P jaja de löser sig för jag har sovmorgon imorgon :D


» meriter och meritpoäng

jag fattar inte hur jag har kunnat prestera så dåligt i skolan, att jag nu fått veta att det inte går att få MVG i engelska, eller snarare att det inte ens går att få VG känns ju inte så väldigt roligt.

Min lärare säger att jag kan prata flytande engelska, att jag har ett riktigt bra språk när jag pratar men att jag inte presterat på inlämningarna, att det inte går att få ens VG, jag kommer inte ens få VG i engelska.
Jag har bara G i två ämnen, Matte och tyska. ett G för mig är lika lite värt som ett IG, jag ser mig själv som misslyckad när jag får G, mitt arbete som ett fullkomligt misslyckande.

Att då veta att jag får ett G i engelska, gör att jag nu inte har någon motivation kvar. för jag känner mig redan misslyckad. vad är det då för mening? Vad är det för mening med att ha 100% närvaro och lämna in allt om man ändå får G, jag vet inte om mina inlämningar bara legat på G eller om det är min lärare som är sträng, men vilket fall som helst är det hon som sätter mitt betyg. mitt betyg som nu kommer bli G... Jag kan lika gärna skolka alla engelskalektioner och strunta i att lämna in resten, för det skulle ändå inte göra någon skillnad.

Är det inte bättre att kunna kommunicera, kunna övertala och kunna göra sig hörd, social kompetens. Är det inte den verkliga världen spelar roll, den värld utanför skolan där allt inte hänger på om man kan perfekt gramatik eller kan alla matematiska formler utantill?

Att ett G nu kommer dra ner mina meritpoäng från 18.35-17.57 vilket gör att jag kommer in på ännu färre utbildningar, nej jag orkar inte, åt helvete med plugget! :(» tagga till redovisning!

hoppas det kommer gå bra, det känns bra :)
mina naglar som skulle bli så fina, blev inte riktigt de.... så dom får inte ett eget inlägg, för ja e inte stolt över dom :P
men såhär ser dom ut i en dålig kamera, dåligt ljus och med mig i bakgrunden :P


» skönaste känslan

sitter hemma i soffan, träningsvärk från igår och mätt efter middagen, nöjd med allt plugg jag gjort i helgen, kollar lite på TV och har faktiskt köpt en liten påse godis, för det var så länge sen jag köpte godis!

Så ska bli gott att äta lite godis för en gångs skull :D

har lite gett upp på tidningstrycksnagellacket.... de funkade att trycka lite typ men blev inte så snyggt som jag ville, så gör något annat av naglarna istället ;)

Är på gång med förberedelserna till studiofotograferingen!
Har nu köpt lösögonfransar och tuttifruttiströsel så bara att tagga inför fotograferingen av Hedvig :D
kanske ska få lite hjälp vid fotograferingen oxå, det vore jätteroligt och ganska bra :P så hoppas! :D
tänkte rita en liten skiss på typ hur jag ska göra fotot istället för orginalet, kanske lägger upp den här snart ;)


» lite problem

jag hade ju en idé med mina naglar, för jag såg en video på youtube men de va ju jättesvårt :O vadå alla kan göra... inte så det ser snyggt ut ialf... så målar om igen och ska testa på nytt, men ha inte så stora förhoppningar på att de ska bli snyggt... för ja är inte så säker längre :P

hade tänkt såhär, testar nu men i fortsättningen ska jag lite på mig själv
o inte försöka kolla på sånna här videor :P


» Engelska Presentation klar!

Nu har jag förberett allt med engleskan tills på måndagen, jag har lämnat in religionen och psykologin, jag har jobbat med projektarbetet och ändå har jag haft tid att träna och träffa vänner, känns riktigt bra :D
Nu ska jag måla om mina naglar hihi de kommer bli riktigt snyggt hoppas jag :D

och jag blev påmind om att jag borde vara lite försiktig med mitt knä för att inte skada det mer, så ska inte träna lika hårt i fortsättningen, jag ska försöka ta det lugnt :)

kommer ni ihåg dethär föresten??? XD undrar om jag ska jobba där i sommar igen :P


» Vilken underbar träning!

Boxning på F&S i stinsen, shit va bra träning! inget av passen jag testat har varit värda att gå på, det här passet är träning på min nivå! stenhård träning från början till slut 75 minuter, fast vi körde 95 minuter för det blev övertid, så sjukt härligt!!!! slå, sparka, armhävningar, situps, knäspark, springa och slå ännu mer! Riktigt härlig träning, rekomenderas til 100% att gå på de passet om ni vill ha riktig träning! jag ska dit nästa vecka igen,
NU KÖR VI! :D


» Lördagsmorgon

med inbokat boxningspass, projektarbete och om jag hinner ska jag åka skidor :D
men nu sitter jag med en kopp kaffe och läser SVD :)» fredag

sitter i soffan och är nöjd över att min uppsats i religion är klar utan någon som helst tanke på allt annat som måste göras. Har precis rostat lite pumpakärnor som jag sitter o knaprar på :P funderar lite över hur jag måste välja studion eller modevisning och hur allt med fotogrejen ska funka :)

vet föresten hur mina naglar ska se ut nästagång jag målar dom :D de kommer bli roligt kan jag lova!! :D


» Religionsläxan är klar!!!

ingen mer religionsfördjupning, tillslut klar och hittade min lärares mejl efter lite besvär :)

» koncentration!

Mamma och pappa vill att jag hjälper till med maten. Hunden kan inte sluta skälla på absolut inget bara rakt ut i luften. Ubi Sunt A/W modevisning krockar med min Studiofotografering. Det är fredag alla ska ut men inte jag.

NEJ! NU SKA JAG FOKUSERA PÅ RÄTT SAKER!

Nu har jag startat pluggmusik, stängt in mig på mitt rum och börjat tänka mig in i religionsläxan. Nu ska jag fokusera på plugget och ikväll tänker jag inte fokusera på någon annan läxa än religionen den ska bli klar.
» just typiskt :P

hedvig kunde inte fotas nästa vecka förutom på fre, som va bokad i studion så de fick bli måndag v 6 istället, nu 1 timme efter att jag bokade studion i skolan fick jag reda på att jag skulle få fota på en visning, samma dag, samma tid som jag nyss bokade upp :/
hoppas på nån annan visning istället för blir lite krångligt att boka om studion för att fota på visningen....

men ändå, TAGGA FASHION WEEK!!!!


» Ny kategori!

Jag har nu samlat mina nageldesiger i samma kategori, så om ni vill kolla på tips hur man kan måla naglarna, kolla den nya kategorin :)


» älskar sovmorgon <3

även fast det bara är två timmar sovmorgon och man har lika lång tid på sig att göra sig klar när man vaknar så känns det som man har mer tid :)

tillexempel sitter jag ju nu i soffan med datan och en skål med fil, hemmagjord jordgubbssylt jag nyss kokade, hasselnötter och flingor :D brevid äter jag ett äpple och dricker te :D jag läser tillomed tidningen! en sån frukost skulle jag aldrig hinna med om jag skulle börjat 8.20 som resten av veckan :P

nu ska jag ialf äta klart och börja förbereda mig för skolan :) ses senare :P


» tydlig struktur

Nu mer än någonsin måste jag strukturera upp allt plugg och det är precis det jag har gjort.
Imorgon ska jag bli klar med och lämna in Religionen.
På kvällen är det projektarbete för hela slanten efterom vi har redovisning på onsdag.
lördag och söndag blir det förberedelse för engelskaredovisningen på måndag och om jag tröttnar på det jag måste så ska jag skriva på friluftslivsläxan och en annan engelskaläxa eller plugga inför provet i naturkunskap eller psykologi.
Där emellan ska jag köpa lite grejer till min fotouppgift som jag inte har hemma och förhoppningsvis träna lite :)

tight schema.... bara lite... :/
hoppas det går för det måste gå, det är allt jag måste göra nu så jag har inget val.


» En idé!

Jag kom på en lösning på fotoläxan-problemet, jag ska fota typ som Josefin Mirsch, en inte så känd fotograf, men hon är duktig och bor i stockholm. hon fotar mest mode och flera av hennes bilder grundar sig på smink, jag kan sminka, så det är precis det jag ska göra!

Jag ska efterlikna detta foto från Josefin, gillar det verkligen, färgen i ögonen och alla färger i bilden gör mig glad, sminket går enkelt att fixa, det svåra blir ljuset och att hitta en modell, tror inte syrran blir så bra i detta fall...
Tips på modell, ljus eller några andra förslag på hur jag skulle kunna efterlikna denna bild? :D


» Men va svårt :/

Jag kom på att det är ganska svårt att efterlikna Camilla Åkrans, hon precis som väldigt många andra fotar ju mest på sommaren och hösten när ljuset är helt annat och det inte ligger snö på backen :P haha så att göra något exempel typ porträtt med motljus och varma färger blir inte så lätt när vintern gör ljuset kallt :P går att ändra i PS såklart, men att få någon att gå ut i sommarkläder mitt i vintern blir nog inte lätt XD och dessutom eftersom hennes foton är mycket motljus behöver man sol, den syns inte så mycket på vinterhalvåret ;)

undrar vilken fotograf jag ska efterlikna istället....

» Jag har blivit SMS-livräddare!

Om någon får hjärtstopp i närheten av där jag befinner mig får jag ett sms som säger vart en person som är i behov av HLR befinner sig och jag kan då ta mig till platsen och utföra HLR, känns ganska bra att göra något sånt faktiskt :)

om ni kan HLR, gå med ni också!, http://www.smslivraddare.se/» Helt perfekt :)

trots att jag har jättemycket just nu så va denhär dagen perfekt av många anledningar, men framförallt för att jag gymmade för första gången sen min knäskada :D <3

Jag har skrivit klart 3 sidor psykologiläxa, fortsatt på min religionsläxa, fått en rolig fotoläxa, träffat och pratat med härliga människor, på något sätt såhär när dagen är slut känner jag att den va riktigt bra.
Perfekt helt enkelt, för jag är glad :D

Tror väldigt mycket att de beror på träningen faktiskt, va så härligt att få träna med emma, jag testade att springa också och vet ni vad :D om jag tar små etapper i taget och ökar försiktigt så tror jag att jag kommer kunna springa igen :D för jag sprang jättelite nu och det började bara göra ont efter 2 minuter istället för direkt och det kan ha att göra med att jag sprang på 13,5 va nu det står för :P men de va ändå 2 minuter, om jag springer på kanske 9 nästa gång så kanske knät klarar 4 minuter och sen kanske det går bättre o så kan jag öka o sen till slut kan jag springa som förut igen :D


» Foto

Ska försöka efterlika en fotograf i Foto A, vet inte hur eller vem men ska försöka :P

Funderar på;
Annie Leibovitz, Camilla Åkrans och Mattias Klum

lite svårt att efterlikna kanske och framförallt med liten tid.... men jag ska tänka lite och försöka komma på något ;)

Foto, Annie Leibovitz


» igen, jag vet...

tröttnat på designen på bloggen, så nu blir det ny, har inte kommit så långt och headern som nu ligger där.... ser av någon anledning dåligt upplöst ut fast den ser superklar ut i PS och förhandsgranskning.... men ja fixar och inom snar framtid kommer det en ny desing på bloggen :)


» lek o plask kurser

pratade lite med erik idag som nämnde ett väldigt roligt ord eller mer ett samlingsnamn men ändå istället för att kalla lätta kurser för chillkurser eller nåt sånt, LEK O PLASK kurser, de e ju ett underbart uttryck :D älskar de :D

har föresten väldigt många sånna kurser... Foto, Friluftsliv, Bild, Musik, Grafisk design, Advanced conversation, Etologi, Global miljövård och Astronomi, bara för att nämna några ;D
Jag behöver sånna kurser, ta det lite lugnt bland alla pluggämnen och göra något roligt :)

Jag är otroligt stolt, avundsjuk, fylld med respekt och är helt enkelt väldigt beundrad över alla som orkar plugga hela tiden och när det krävs, alla som tar itu med sitt plugg i tid, får MVG i allt och på något sätt lyckas balansera livet utanför skolan med livet i skolan.

Jag är inte en sån person, jag orkar inte plugga ja man kan kalla mig lat, men på något sätt ser jag inte meningen eller jag har väl framförallt tappat motivationen. Jag har genom hela min skolgång försökt få MVG i allt, jag har kämpat. men nu, jag vet inte jag har på något sätt ingen motivation.
Såklart pluggar jag, men inte i den mängd och omfattning jag borde, självklart får jag MVG i vissa kurser, men inte i alla jag försöker få MVG i. Jag når inte upp till mina egna krav på mig själv.

Det är nog ett ganska vanligt fenomen för både mig och väldigt många andra, att sätta för höga krav på sig själv.
Det kan vara att gå ner ett antal kilo i vikt, Få alla MVG i skolan, få ett topp jobb, bestiga ett berg, fridyka eller flytta till andra sidan jorden.
Vissa mål vi sätter, trycker ner oss istället för att pusha oss. Ibland så går det inte som man vill. Jag tror det är därför jag tappat motivationen, jag har haft för höga krav och mål på mig själv som i kombination av många saker har gjort att jag istället blivit lat, förvirrad och stressad.

Dags att börja sätta rimliga mål kanske? :)


» känslan av att vilja sova

när man inte kan sova... den e ganska hemsk... sitter o kollar defekter på min manikyr och funderar på att göra om den lite... men de blir inte nu isåfall, måste äta frukost och sen är det skola....

Började måla lite igen, kanske visar up något nån gång :) är inte världsbäst, men roligt är det ^^


» Nu känns det bättre!

har precis sparat ner nästan 4 GB bilder på en extern hårddisk föräldrarna köpt :) nu har jag backup på alla bilder, äntligen! :D


» Nageldesign

eftersom min förra manikyr inte fick ett värdigt foto, så kommer nu en bild på både mina naglar förra veckan och mina naglar nu :D
säg gärna vad ni tycker ^^

förra veckan:

Denna vecka:» helt otroligt!

asså shit va vältränade gladiatorerna är!
killarna har verkligen muskler!!!!

och tjejerna sen... dags att börja träna ordentligt! på hög nivå, vill inte ha så mk muskler, men dom e så vältränade! de skulle man ju vilja vara lite mer :P


» äntligen fri!

mer eller mindre är jag nu fri från rehabilitering, eller rättare sagt så behöver jag inte längre gå till sjukgymnast. detta på grund av vad jag förut skrivit, att jag är tillräckligt stark i alla muskler som ska stödja knät, att jag inte har något att fixa och att mitt knäproblem inte går att träna bort utan förhoppningsvis försvinner av sig själv.

så jag ska inte mer till sjukgymnasten, jag ska bara träna på egen hand, känna efter själv vad jag klarar av och inte utmana ödet ;)

så bara njuta av livet och försöka ignorera smärtan i mitt knä antar jag ;)

nu ska jag måla om naglarna, som ska bli lite rosa och vita och lite sånt, de va ett tag sen... :P


» Fota snö :D

skulle ju va väldigt roligt... men får hoppas på att snön ligger kvar tills jag e frisk :)
och har någon att fota, skulle vilja fota nån bild i snö med nån framför kameran, inte bara natur :P


» Måndag

Ville skriva något som hade lite mer mening än att jag ligger hemma med feber och ont i magen men jag kommer verkligen inte på något att skriva, kanske kommer på något senare idag :)

här kommer ialf en låt jag inte hört på väldigt länge, riktigt bra faktiskt och jag kan faktiskt fortfarande texten :)


» frisk och kry

när jag va liten sa jag alltid "frisk som en nötkärna" när någon frågade hur jag mådde, måste nog säga att det inte riktigt är hur jag känner mig just nu... städar rummet och vilar  lite om vart annat, har packat iordning skridskosakerna och hoppas på att jag blir tillräckligt bra för att vara med imorgon, men vet inte känns inte riktigt så nu...


» just typiskt

vaknade inatt med feber, jag har inte varit sjuk på hur länge som helst och har inte haft feber på ännu längre tid. Och lagom till att jag ska bada isvak får jag feber... man får inte bada isvak när man har feber... så jag kommer nog missa aktiviteten med friluftsliv :( jag ville faktiskt vara med, både för att jag inte badat isvak på väldigt länge men även för att de kan va kul att testa mer på riktigt, istället för att hoppa ner i en uppsågad vak gå ner genom isen på riktigt, de vore faktiskt roligt!

Men det går ju inte nu... varför skulle jag bli sjukt just nu för???!!!! :(


» Jag mår ganska bra!

Jag har jättemycket i plugget, jag är stressad, jag har problem med mitt knä, jag skulle vilja fix mycket med mig själv, jag kan radda upp en hel jävla massa saker som är fel.

Men jag mår bra, jag är glad <3

Jag har vänner som bryr sig om mig, jag har ändå helt okej betyg, min skada i knät har kanske gjort att jag slutat tro att jag kan stå ut med allt och att alla skador fixar sig själv så jag har väl lärt mig att ta lite, med understrykning på lite, bättre hand om mig själv. Jag har en familj som älskar mig även om vi inte alltid kommer överens.
Jag har ganska mycket som man oftast tar för givet.

Jag är en ganska negativ person, jag ser alltid fel i saker och ting och tror ofta att saker är helt omöjliga, visserligen tror jag att helt omöjliga saker är möjliga och vågar tro på mig själv när jag litar på att jag klarar något, jag är väldigt envis om jag har bestämt mig för något, jag får det gjort. även fast jag är negativ, så försöker jag vända det till något possitivt, jag vet inte riktigt hur, men kanske för att skydda mig själv, det är kanske därför jag är så negativ. för att skydda det som jag håller kärt eller mig själv.

när det verkligen gäller så finns jag där, både för mig själv och då för mål och drömmar jag vill uppnå, men även för andra som inte tror på sig själv, de som behöver stöd.

En sak jag verkligen tror på är, Om 10, 50 eller 100 personer är emot dig räcker det med att 1 person som verkligen stödjer dig finns där för att du ska må bra.

och jag är inte nöjd med mitt liv, finns mycket jag ångrar, mycket jag vill göra bättre eller ändra på men jag tror på mig själv när det verkligen gäller och det tycker jag man måste göra för att må bra.


» vilsna 96or

haha alla små vilsna 96or som va på öppna huset idag XD har då för övrigt varit i skolan från kl 10 till 14 och fick en biobiljett :D var ganska kul att fota idag ialf på allt som hände :P

nu läsa lite i den gamla söta sagoboken och städa lite oxå kanske... sen holken :P


» ååååååh SKOLA!

tagga till skolan idag, typ nu om ett litet tag... sen hem, kolla om kängorna passar med skridskorna, sen iväg till holken, sen hem fast stanna på vägen och hämta grejer till på måndag, sen plugga och om jag hinner så iväg till stinsen :P tror de va allt... kanske :P


» hahahaah XD


» fredag, men inte helg

för imorgon ska jag vara i skolan från 10 till 14... men jag får helg på söndag och sen skola igen på måndag :P
ska testa om mina kängor passar med skridskorna oxå :P annas har jag ju ett litet problem....

Studiofotograferingen i skolan blev faktiskt ganska bra, eller det va roligt men fick inte en sån bild jag ville ha skulle vilja testa fota i studio mer, för det va riktigt roligt :P

såhär blev en av mina bilder, vi skulle fokusera på en sak som den vi fotade tog med, här var det ett par hörlurar, vad tycks? vad kan jag förbättra? för jag är ju helt ny på studiofoto, så kan inte så mycket, nån som kan ge tips?


» test

Gjort lite tester för att få lite klarhet antar jag :P första på yhguiden:

http://www.yhguiden.se/#!/test

här fick jag resultatet:

Du passar ganska bra för: Ledarskap / Projektledning / Juridik

Du är en stark och utåtriktad människa som vet vad du vill och hur du får det. När du fattar beslut utgår du i princip alltid ifrån fakta och du blandar helst inte in känslor i onödan.

Din yrkesmässiga karriär är spikrak, troligtvis har du vetat länge att du ska bli något stort. Framgång är viktigt för dig.

Det är inte osannolikt att du startar ett företag som du kan bygga upp helt enligt eget huvud, men för en driven person som du !inns det förstås även en mängd andra alternativ. Vilken bransch du än hamnar i kommer du att göra allt för att nå ditt mål.

 


 

Test nummer två gjordes
mitt resultat blev:

Av dina svar att döma är du företagsam och praktisk. Nedan följer en lista på olika yrken där du har goda möjligheter att utnyttja de nämnda egenskaperna.

Entreprenör
Inspektor
Lagerförvaltare
Forskningsinstitution direktör
Polischef
Byggnadsinspektör
Handlare

 


test nummer 3 va på engelska och ganska långt, men här är mitt resultat, stämmer btw sjukt bra in på mig :P

 

Du är en ledare. Du trivs verkligen att vara runt andra människor. Dina relationer med andra är mycket viktigt för dig. Du älskar att prata och träffa nya människor. Du är mycket entusiastisk och älskar arbete och allt som du gör och i ditt liv. Du älskar att vara i fokus. Du trivs med ett högt tempo. Du är mycket socialt orienterad. Därför är du mycket lyckligare att vara med andra än du är ensam. Du längtar efter samspel med andra.
Du är mycket spontan och ofta agerar innan du tänker. Du är alltid snabb att svara när det ställts en fråga, även om du inte är säker på svaret. Det är lättare för dig att improvisera än läsa in ett svar. Du trivs med att tänka högt, och är mest kreativ vid brainstorming med vänner eller kollegor. Du tycker om att vara inblandad i många aktiviteter.
Du är mycket lätt att läsa, och ofta bär ditt hjärta på ärmen. Du är aldrig rädd för att berätta för folk vad du tycker. Du är mycket empatisk och äkta. Du kan ibland ses som över-emotionella eller alltför involverad med andra. Men det är bara för att du brukar vara så engagerade i det du gör att de blir personliga. Du vill älska, bli älskad och uppskattad. Du gillar att behaga andra och se till att folk är glada.
Du litar på vad som är säkert. Du gillar bara nya idéer om de kan tillämpas praktiskt på situationen. Du värderar vad som är verkligt. Du använder ditt sunda förnuft. Du gillar att använda de färdigheter du har istället för att lära nya. Du är väldigt specifik och detaljerad när du skriver eller talar med andra. Du följer anvisningarna väl. Du vill att beslut skall fattas. Du tycker inte att lämna saker i limbo. Du gillar att veta vad du får innan du förbinder dig till något.
Du gillar att fokusera på här och nu. Du trivs med att slutföra projekt. Det är viktigt för dig att uppnå och lyckas. Därför tror du att arbeta hårt och spela senare. Du gillar att sätta upp mål och arbeta mot dem.
Att hitta en karriär som är rätt för dig är inte alltid en lätt sak. Men om du hittar ett jobb som passar din personlighet kommer du att njuta av att gå till jobbet, må bra av dig själv, känna sig uppskattad och se fram emot vad som väntar.Så gav dethär mig något? nja... jag fick ju en bra beskrivning på vad jag gillar, men det vet jag ju redan, vet inte vilket yrke jag ska välja för det... men test är alltid kul :D


» nya naglar

syns inte så bra, men ändå :P


» långfärdsskridskor!

tagga till friluftsliv på måndag istället för helt ledig dag ;) ne men de kommer nog bli ganska skoj, inte att bada isvak kanske eller få ont i fotlederna av att åka skridskor (av någon anledning får jag alltid sjukt ont i fötterna av att åka..).

men att komma ut i friska luften lite och testa på, något för mig ganska nytt. För visst har jag åkt skridskor, jag har till och med gått på konståkning, men jag har bara åkt långfärdsskridskor 2 eller 3 gånger i hela mitt liv, så ska bli roligt :)

fick hem massa saker nu, själva skenorna till skridskorna, inte kängor.... och vet inte om mina passar... men har skenorna ialf och en hansa-lina och isdubbar med visselpipa, ryggsäck på 30-45 liter har jag ju redan :P

tror tyvärr inte jag vågar ta med min kamera, är för rädd att den ofrivilligt skulle få bada.. det vill jag ju inte, så den får nog stanna hemma tyvärr, vore roligt att fota, men ja... vill inte dränka min kamera :P

nu ska jag fortsätta mitt pluggande, sen ska jag fprtsätta kolla i högskolekataloger och spela lite piano, för det har jag inte gjort på väldigt länge ;)


» Vill tillbaka till träning!

Jag har inte gått till gymmet på väldigt länge, jag har inte sprungit på ännu längre.
Jag har visserligen åkt skidor, men det räknas inte rikigt som träning eftersom jag gjorde de för att jag inte hade något annat att göra :P
den enda form av träning jag har gjort på ca ett halvår, är i stort sätt sjukgymnasten. men det jobbiga är att hon säger att jag inte behöver träna mer för att bygga upp några nya muskler eller stärka några, för enligt henne är alla mina muskler så starka de behöver vara. enligt henne behöver jag bara träna för att bibehålla mina musklers styrka.

skönt att höra att man är vältränad!

men jag vill ju träna, typ därför jag postade dendär alla som gillar min status ska jag göra 10 situps för grejen, ska då göra 240 situps och det roliga är att jag vill göra domdär situpsen, för jag vill träna och få träningsvärk, på samma sätt som mina ben dödar mig just nu för att jag lärt mig en övning där man bara använder sin egen kropsvikt och stabiliserar, om ni undrar kan ni fråga mig hur man gör, jag kan säga att med nästan 100% säkerhet kan jag garantera dom som testar träningsvärk! roligt är det oxå!

så snart kommer jag få träna på riktigt, tillbaka till gymmet, fortsätta med domdär övningarna och börja springa igen <3 längtar efter det.... snart, snart, snart kommer jag kunna träna :)

kolla va härligt det ser ut lix, man vill bara ut o springa!


» sova sova sova, säng säng säng

haha räck upp en hand alla som inte vill upp tidigt på morgonen för att dra til plugget eller jobbet!

skulle vara fett skönt att sova, bara en timma till ialf... men men inget att göra :P
ska börja jobba med projektrapporten snart, vet inte riktigt hur den ska utformas och vet inte heller hur lång den ska vara, men projektet är ialf en sak jag vet hur jag ska få mvg i och som jag vet att hårt arbete lönar sig i :) det är ganska skönt att ha ett sånt ämne i skolan just nu faktiskt :)

men på min to do list of guilt (saker jag ännu inte gjort som jag borde)
finns religionsfördjupningen
delar av engelskapresentationen
andra halvan av engelskauppsatsen
åka iväg och klättra och skriva rapport på det
sen säkert nåt mer jag inte kommer på för tillfället :P

bara att börja antar jag ;)


» sov gott :P

alldeles för trött, orkar som sagt inte med något, så sov gott...

har btw klippt ut bilder och texter ur några tidningar, nu har det blivit en sammanfattning av allt jag gillar och bryr mig om, vet inte om de syns så bra, men tänkte att det kanske är en väg till att veta vad jag ska göra i framtiden :)


» sluta va så trött!

Ja jag har för mycket att göra, ja jag borde plugga ändå och ja, jag borde inte sitta här på bloggen om jag har fullt upp men ibland blir det för mycket! jag är helt slut, jag skulle kunna gå och lägga mig nu och sova tills imorgon bitti.

jag vet inte riktigt varför jag är såhär trött, det är förmodligen en kombination av för mycket plugg och stress men jag sover ändå ca 8 timmar varje natt och jag har alltid klarat mig på det förut, men inte nu verkar det som. Jag har liksom ingen ork att göra någonting, vet inte vad som är fel....

testade studiofotografering idag btw, sjukt kul :D men vi fick bara jobba i 20 minuter.... var av jag fick fota i ca 6 minuter (1/3 av tiden) så hade behövt lite mer tid... men hoppas vi får jobba mer med det snart :)

nu ska jag typ sova eller nåt... fast jag borde nog plugga, jag ska nog plugga istället suck :(


» på tok för trött

orkar seriöst inte, har för mycket att göra med tanke på att jag är helt död varje dag (dom som träffade mig idag på kvällen kan intyga) jag är för trött och orkar inte med typ något förlåt jag menar inte att vara negativ men jag orkar inte, det är bara för mycket :'(
vad ska jag göra?


» måste...städa...

orkar inte städa rummet, har för mycket i mitt rum för att jag ska orka städa haha :P tänkte att plugget ska gå i första hand (före städningen) och eftersom plugget inte är klart blir inte heller mitt rum städat.. det ser verkligen hemskt ut :P alla som sett mitt rum stökigt vet at det kan se hemskt ut, nu ser det värre ut än någonsin.... vet inte hur jag lyckats få det såhär stökigt!

Jag hittade "min skattkammare" en barnsagobok från 60-talet, den är helt underbar, jag gillar ju inte riktigt att läsa men en bok med sagor och bilder ^^ hihi det är jättegulligt, fett med nostalgi, sagorna är en blandning av sånna man själv läst när man va liten och en rad med ännu äldre sagor som föräldrarna läste när de var små, helt underbart gulligt måste jag säga :D den på bilden nedan har jag, finns en hel serie :D


» Paus i plugget

Så fick bli Cupcake-bakning :D

vill ni ha receptet?


» nom nom nom

Hjortron, physalis, glass, brownie tillsammans till en fiiin och väldigt god efterrätt :D


» PLUGGA!!!

sitter med myskläder och pluggar religion, jag har sååååå roligt åhhh va jag ääälskar religion....
men myskläder är ialf skönt att gå runt med :D


» livet går runt, runt, runt

Nu ska jag inte publicera fler såhär stickar man beskrivnigar.
De kan man ju hitta på typ drops design om man vill ;)

Måndag igen, tillbaka till plugget, tillbaka till läxorna och stressen. För jag kan inte ta det lugnt när jag har för mycket att göra. Det går bara inte. Hur mycket jag än försöker strukturera upp och planera, stressar jag, nån som kan få mig att sluta stressa, tycka om mig själv och få mvg i skolan? :P

ne men seriöst, jag har bara lite för mycket att göra. Nu när mormor är död så blir det lite till på min hög av saker som besvärar, vet inte vad jag ska plugga till och allt detdär heller, fortfarande... förvånade?
men det löser sig :) det gör det alltid, måste bara vara positiv. måste lära mig att bli positiv!


» Sticka ett pannband 2

om någon skulle vilja sticka ett likadant pannband som jag gjorde är detta mönstret:
rätt varv:
6 räta, 1 aviga, 2 räta, 2 aviga, 6 räta, 2 aviga, 2 räta, 1 avig, 6 räta
aviga varv:
1 rät, 5 aviga, 1 rät, 2 aviga, 2 räta, 6 aviga, 2 räta, 2 aviga 1 rät, 5 aviga, 1 rät

varje 3:e rätt varv stickas en fläta med hjälp av hjälpsticka. (6 räta, 1 avig, 2 räta, 2 aviga, 3 maskor plockas av till hjälpsticka, 3 räta stickas, de avplockade sätts tillbaka och stickas med räta maskor, 2 aviga, 2 räta, 1 avig, 6 räta)

RRRRRRARRAARRRRRRAARRARRRRRR
RAAAAA RAARR AAAAAA RRAAR AAAAAR


» levätä rauhassa mummi <3

Ett finare sätt att somna in på går nog inte att

komma på, vila i frid mormor <3


» Internet!

första tillgången till internet på hela helgen ftw! :D
är om ni under varit iväg på en planeringshelg borta i gilwell med mitt ledarteam och massa andra i scouterna kommer hem idag om några timmar :)


» så sjukt gulligt! :D

hittade en sak på metros hemida idag som ni bara måste få se ^^


Den här nyfikna valpen trodde kanske att det skulle bli en lätt match när den mötte en bönsyrsa.  
Foto: All Over PressMen vaplens käftar verkar inte skrämma insekten ...   Foto: All Over Press


... som i stället hoppar på den tusen gånger större motståndaren. Foto: All Over Press


Chockad försöker valpen få bort sin bitska motståndare. Foto: All Over Press


Och får till slut underkasta sig. Kom tillbaks när du tuffat till dig. Foto: All Over Press

Altså, Metro.se och all over press var fotograf :)

» ibland orkar man inte

ibland vill man bara att vissa personer ska försvinna ur ens liv, människor man inte förstår sig på som man inte orkar med och inte vill veta av.

btw är det officiellt att jag har en spricka i en minisk i knät som inte kommer läka, om ni undrar.

» 07.34

bussen istället för sovmorgon.. fml... nej men ärligt, de e ganska bra för mitt knä som kanske, förhoppningsvis, eventuellt blir bättre av sjukgymnastik :)

nu, julmust och packa väska, plugga religion och engelska, ska försöka plugga i helgen även om jag inte kommer vara hemma :P


» önskar det gick att kombinera

Jag vet ju inte vad jag vill bli som ni säkert redan vet, men jag vet att jag inte vill sitta på kontor hela dagarna, jag vet att jag vill göra något kreativt och jag vet att jag vill ut i världen och resa.

Om jag fick bestämma skulle jag vilja ha en kombinerad utbildning. ni vet alla domdär kategorierna som studera.nu lägger in alla utbildningar i, domhär: http://jamforutbildning.studera.nu/

Jag skulle vilja ha en kombination mellan djur och naturbruk, konstnärliga utbildningar och hantverk, naturvetenskap, resturang turism och service.

för att kanske skapa ett eget företag där jag själv ritar layout och design för företaget, får tillbringa tid i naturen och göra äventyrliga skaker, fota kanske bedriva turism eller dra ut och resa på något sätt :D måla och göra nåt med hantverk på fritiden och ändå ha tid med familj och vänner vore det bästa för mig :)

undrar om det finns något sånt jobb.....


» med ett orangefärgat läppstift

blir dagen säkert bra ;) ne men jag blev inte klar med min uppgift i religion... så jag vet inte får se vad min lärare säger :/ ikväll ska jag ialf vara barnvakt :D


» mmm religionsläxa resten av natten tills jag blir klar

kanske kommer jag se ut såhär motiverad och duktig ut när jag pluggar :D

 

fast mer sannolikt är att jag kommer se ut såhär....fast med största sannolikhet kommer det sluta såhär...


» Min special K

nån som testat "min personliga plan" på min special k? den verkar intressant, men de funkade inte att registrera sig...

» 1900-2000

när bloggen får ett litet uppsving av besökare sådär utan att man vet varför :D

en av mina skoluppgifter går ut på en presentation av modet från 1900-2000 (ja, jag valde ämnet själv)
riktigt roligt att se hur kläderna förändrats och idealen formats beroende på tider och ikoner ^^

personer som var framsidemodell i vouge (startade 1892)

1900, Camille Clifford

1910, Lillian Gish

1920, Josephine Baker

1930, Greta Garbo

1940, Lauren Bacall

1950, Marilyn Monroe

1960, Twiggy

1970, Lauren Hutton

1980, Madonna

1990, Kate Moss

2000, Carmen Kass

 


» börjar bli en vana ^^

men en ganska bra vana, kommer hem, äter lite mellanmål och börjar plugga :) känns ganska bra även om det är ganska tråkigt och stressigt måste man ju älska känslan när plugget är klart :D

kom precis på att julen och allt julmys är slut, bara ett år kvar till nästa jul nu då ^^


» klockan är 08.18

och jag är ensam i klassrummet en så länge.... dethär bådar inte gott hoppas verkligen att jag har lektion nu...
men det är ialf tyst och skönt :P


» brukar inte det vara på sommaren?

typ alla blir tillsammans med nån nu helt plötsligt, verkligen hur många som helsts som ba
"nu är x i ett förhållande"
de brukar ju va på sommaren alla haffar nån o va med, inte vintern... fast klart vissa nu oxå tydligen.
men måste erkänna, att se andra hitta nån dom vill vara med som håller på o myser och skriver massa irriterande sockersöta saker till varandra överallt är ganska jobbigt när man inte har nån. man behöver inte skrika ut för hela världen att  sin partner är världens bästa o allt det där tramset.

ja e inte sur på någon person om ni tror det, jag är bara irriterad över att de e så många som har nån. jag vill oxå ha en kille igen...

» såja :P

sitter på golvet i syrrans rum och pluggar, vet inte riktigt hur jag hamnade här, men här sitter jag ialf :P förstår mig inte riktigt på min religionsuppgift... den är konstig och typ jättekomplex och jag har ingen aning hur jag ska få plats med allt på 4 sidor...

irriterad på plugget... --->mina naglar :D

finare i verkligheten... men ändå :)» nya naglar igen

sitter med mina haha roliga... läxor... men tog en paus för att göra lite fin manikyr ^^ återkommer med hur naglarna blir :D

håller föresten på med ett spel som heter varulv på grafisk design, riktigt roligt :D jag ska rita en varulv, några bybor, en liten flicka, en spådam och ett kärlekspar sen får jag rita några till om jag vill och får tid ^^ om nån av er inte har någon aning om vilken kurs ni ska läsa, jag kan rekomendera grafisk design, riktigt roligt att sitta och leka i Photoshop, indesign, illustrator och dreamweaver. för det är allt vi gör :D ritar lite i PS, ritar lite i illustrator, formger lite saker och kommer på nya figurer till spelet vi gör ^^ verkligen en chillkurs :D

nu en kopp kaffe ^^ älskar verkligen denhär bilden btw :D vet inte vem som fotat däremot..


» plugga, sova, äta, träna

god morgon eller kanske god natt, är verkligen otroligt trött idag, andra dagen i skolan haha kanske därför jag är trött...
men nu ska jag dra o äta lite frukost, hade bra tills vidare ;)


» Frihet

Är klar med läxan i Foto A, handlar om rättigheter :) kolla in den :D
här nedanför eller på: http://www.youtube.com/watch?v=tTilp4LGbuQ


» Till mormor

denhär lilla katten jag nyss ritade med mina kolkritor ger jag till min mormor som idag fick en blodpropp och blev medvetslös och ligger på sjukhuset, kämpa dig igenom dethär mormor <3


» varför måste det vara såhär?

hela grundskolan kämpade jag för mina betyg, lärarna motiverade mig och gav mig en möjlighet att uppnå högre betyg, jag pratade med mina lärare om det var något jag var missnöjd med och jag pluggade lika mycket då som jag gör nu.

men mina betyg har bara blivit sämre och sämre under hela gymnasiet, jag har gått från att ha mvg i alla ämnen utom matte, till att ha vg i de flesta, g i vissa och bara mvg i de "lätta" kurserna. jag vågar inte längre prata med lärarna, jag tar inte upp saker jag är missnöjd om och jag finner mig i betygssättningen jag får av mina lärare.

Detta är inget jag gillar, eller ens vet hur det kunnat bli såhär. när jag i 1an hade engelska A och fick vg på mina uppgifter pratade jag med min lärare för att se vad jag gjorde fel, vad som behövde förbättras. jag fick som svar att jag inte har ett bra engelskt språk och att hon inte trodde att jag kunde arbeta upp mig till mvg, så fortsatte det genom resten av kursen, jag frågade läraren hur jag kunde arbeta upp mig till ett mvg, hon sa att det inte var möjligt, läraren gav mig vg.

i astronomi fick jag oxå bara vg, min lärare hittade hela tiden fel och brister i mina prov även om fakta var rätt tyckte han att det var felaktigt formulerat, jag pratade med honom om hur jag kunde förbättra mig men utan någon som helst framgång.

i samhällskunskap, svenska, advanced conversation, bild och organisation och ledarskap var det de samma, jag fick bara vg och några mvg på bedömningarna, jag pratade med mina lärare som även här sa att det förmodligen inte gick att höja mitt betyg, att det inte var någon mening. 

Varje gång jag pratat med mina lärare, berättat att jag verkligen vill kämpa för ett mvg, gör vad som krävs bara jag får veta vad jag ska göra, vad som ska förbättras eller vilka extraarbeten som ska skrivas blir jag bemött med en attityd jag inte trodde skulle få existera på en gymnasieskola, en attityd som istället för motiverar får mig att känna mig hopplös. den attityden har med tiden gjort att jag blir mindre och mindre motiverad till att prata med lärarna. jag vågar inte längre gå fram till en lärare på samma sätt och fråga vad jag ska göra för att förbättra, för jag har aldrig blivit bemött på en positivt sätt när jag gjort det. jag har istället blivit nedtryckt och tillsagd att det inte går att få ett högre betyg oavsätt vad jag gör.

jag vet att jag borde prata med min engelskalärare om mitt betyg nu, att jag borde försöka igen att prata med min lärare och se vad jag ska göra och förbättra, vad jag ska ändra på. men jag vet inte om jag vågar möta en till av mina lärare och bli bemött på samma sätt som hon tidigare bemött mig på. jag vet inte om jag klarar det, jag kanske bara ska nöja mig med att få g i engelska c, ett ämne jag förut tyckt varit roligt och dessutom är ganska bra på.

förlåt för att jag klagar, men behövde skriva av mig lite..


» åhhh plugga!

fast först ska jag rita lite med mina kolkritor som jag använder alldeles för sällan ^^

saknar min snöskoter....

» perfekt

och dääär tappade jag motivationen att gå i skolan...
jag fick G på en uppsats i engelska jag jobbat jättelänge med, ändrat om, skickat till olika personer och blev riktigt nöjd med, jag fick G. nu orkar jag inte mer, vad vill hon att jag sköa göra?
ska boka möte med henne och disskutera mitt betyg. annars kommer jag inte orka med något mer.

snart fotolektion ialf, då kanske det blir lite roligare...


» sotare :P

och jag har lekt sotare och gjort rent hela vår täljstensspis, lite lagom smutsigt :P


» stickat ett pannband!

jag har faktiskt stickat lite, en rosett som jag inte vet vad jag ska ha till, ett pannband och håller på att sticka ett till pannband :)


» men trött...

verkligen segt att vakna till en väckarklocka.... ännu segare att inte sätta på sig underställ (som jag typ bott i under hela jullovet) haha underställ och träningskläder, så sjukt bekvämt XD men ne nu på med riktiga kläder.... fett jobbigt :P jaja, ska blir roligt att börja skolan igen ändå :)

bevis på att jag typ bara haft på mig underställ och träningskläder ;) haha inga fina leenden här inte XD


» Hemma!

2 veckor av snö, sol, jämtlandsfjäll, skidor och snöskoter, kanske sagt det några gånger nu, men jag älskar verkligen vinter och snö!!!! :D ni vill nog inte ha en lång beskrivning på vad jag gjort under hela lovet dag för dag, men här kommer några av bilderna från lovet ^^


 

 

 


» -25

haha man vaknar på morgonen och upptäcker att det för första gången är nästan lika kallt som de brukar vara på jullovet här uppe, -25 wiiihooo ;D
går ut och åker 5 km skidor med hunden och pappa, får istappar i ögonfransarna, träffar på en mink, en strömstare, en tjäderhöna och är 20 meter från en älg hahaha händer bara i jämtland ;)

ska nog spendera resten av dagen inne i värmen och kolla på skido på tv :P ne men nåt mer kul gör jag nog säkert ^^ nu ska jag ialf äta lite varm lunch mmmmmm ingen mat är lika god som den man äter efter träning :D

skulle vilja spela piano, men pianot är ju inte här...


» God morgon

eller kanske god lunch? för klockan är ju efter 12 ;) dagen precis som många andra dagar här uppe har bestått av att jag kliver upp runt 8  tiden, självmant, ingen klocka, jag bara vaknar :P (har jag nån gång nämnt att jag är morgonpigg ;) ) äter lite fukost samtidigt som man kollar på god morgon sverige, dels för att få reda vad som hänt i världen men mest för att det är tråkigt att bara äta :P

sen blir det en skidtur med hunden på ca 5 km eller mindre, beror på vädret, humöret och orken :P
hem igen och gå runt o slappa lite, käka lunch och gå ut och fota.

köra lite skoter eller åka sidor igen, kolla lite på datan och på tv, åka till gäddede eller norge och handla, hem o bada bastu :P 

de är typ det enda jag gör om dagarna haha :P men de har varit ganska skönt att komma ifrån allt och alla och bara bry sig om sig själv, som en vän till mig sa idag :) man behöver tid för sig själv ibland, bara ta det lugnt och göra precis vad man känner för :P 

snart hemma, och snart kommer bilder från snön upp :)

 

» tiden bara springer förbi

oj va tiden har gått fort under lovet, kan inte riktigt fatta att jullovet snart är slut, vilket fall som helst har det varit ett bra lov, det va skönt att vara uppe i fjällen med familjen, snön, skidorna och skotern, det är väl dom 4 orden som sammanfattar mitt lov ganska bra.

Och jag har haft det bra, om än lite tråkigt ibland, men vad kan man förvänta sig själv uppe i fjällen ;) nu är det bara lite plugg kvar, sen en bilresa hem och skola igen. kanske lite mer positiv inställning oxå, det som jag vet att jag har lite svårt för kanske... :P

men de e väl så jag är, lite, kanske, och om ingen lyckas vända min inställning är det lätt att se ett glas som halvtomt istället för halvfullt. men jag försöker faktiskt jobba på en mer glad inställning, även om det känns som det mesta går rakt käpprätt åt helvete, så behöver det faktiskt inte göra det :)

juste, när jag kommer hem så ska ni få se alla mina bilder från julhelgen och jag kan lova en massa härliga snöbilder :D

 

» perfektionist?

En sak jag har tänkt på, jag blir aldrig nöjd. Jag kan knappt komma på 5 saker i mitt liv jag har gjort och är nöjd med.

När jag känner mig kreativ och vill göra något, kanske sätter mig ner och målar eller något annat så slutar det nästan alltid med att jag kastar mina bilder för att jag inte är nöjd, skrynklar ihop dom och tänker, nej jag är nog inte fallenhet för kreativa saker som alla säger. Jag är inte bra på dethär, jag borde göra något annat.

Går ut och tränar, sätter mig vid datan eller kanske går ut med hunden. vad jag ska göra efter gymnasiet eller som det så fint heter "vad jag ska göra när jag blir stor" ligger hela tiden i mitt bakhuvud, varje ång jag kommer över något nytt yrke sitter jag och tänker över det och hur jag skulle passa som det, hur arbetsmarknaden ser ut eller hur det skulle vara att plugga till det.

inte vet jag mer för det :P jag vill för mycket inom för många olika områden, det är nog det som är mitt problem, jag är rädd att binda mig till en viss bransch eller ett visst område, jag vill ha möjligheter överallt för jag tycker nästan allt är intressant :P

just nu för att jag inte har nåt för mig, fyllt 18 och börjat fundera på ekonomi och budget mer än vanligt funderar jag på att skaffa eget företag vid sidan om plugget, inget avancerat och stort, men ett företag med en F-skatt sedel för att få in lite mer pengar i min ekonomi. Jag kan ju en hel del småsaker och är helt okej på att fota, kanske ska jag fundera ut en plan för ett eget företag för jag tror jag kan en hel del som skulle kunna efterfrågas, jag tillverkar ju smycken, fotar, är barnvakt, jobbar målinriktat och strukturerat, kan hantera ekonomi och arbetar med hög arbetsmoral i vad jag än gör, jag är inte direkt rädd för att jobba hårt och ta i. jag gör det som krävs för att bli klar eller utföra ett arbete. det vet dom som känner mig, jag jobbar. jag slappar inte när ett jobb ska göras. jag arbetar tills det är klart. det är förmodligen en del av min envishet jag ärvt från min pappa :P jag är envis, men oftast är det till min fördel, jag ger inte upp om jag vill något.

så resten av lovet ska jag fundera lite på vad jag kan göra med de kunskaper jag redan har ;)


» .

sluta nu :(