» roliga nyheter...

jag har ju ett snitt på vg i betyg vilket ger mig ett snittvärde på 15.14 utan meritpoäng, (17.39 med) ett betyg som säger; näst bäst. 15 av max 20 låter kanske bra, tyvärr inte.... inte i dagens samhälle. näst bäst duger inte.

Alla utbildningar jag kollat på har intagning på typ 18-22.25 att ha 22.25 när max e 20 betyder mvg i allt du läst genom hela gymnasiet + full meritpoäng.

om jag nu får mvg i alla kurser jag nu läser och kommer läsa resten av trean, då menar jag ALLA:

Datakunskap
Svenska B
CAD A
Religion A
Psykologi A
Naturkunskap B
Friluftsliv
Grafisk design
Filosofi A
Foto A
Musik
Engelska C

kommer jag bara höja mitt snitt till 16.43 jag höjer inte med mer än 1.29 poäng.... för 12 fucking MVG... va fan e de för jävla skit, bara för att alla mina lärare baserar mina betyg på vad man får för betyg på proven, dom skiter fullständigt i vad man kan muntligt, vad man kan praktiskt på lektionerna, det sättet jag bäst visar mina kunskaper.

det enda dom baserar betygen på i kurserna jag läser är vilket betyg man får på nåt enstaka prov man suttit sönderstressad över i hopp om att prestera bra när man vet att det nästan är helt omöjligt att sätta ner på papper vad man kan.

att jag då nu som redan stressar jättemycket, redan har mellan 1 och 10 prov i veckan, inlämningar, läxor och uppsatser, ska stressa ännu mer, prestera ännu bättre för att antagningsstatistiken och pressen på studenter idag är så pass hög att man börjar undra om skolverket, lärare och andra tror vi är övernaturliga med någon form av superhjärna.

förlåt men hur fan ska man förväntas prestera till 100% varje dag, i allt man gör vare sig man är intresserad eller ej, hur fan ska man få allt att funka och hur kan det ens vara möjligt att få 22.25 i betygssnitt, något som skulle kräva 3 år av att det enda som finns i livet är skolan och betygen, inget utanför skulle få plats för den poängen, inget liv utanför läxböckerna.

när ska politikerna, skolverket och lärarna förstå

att vi inte är några robotar som programeras att

arbeta, vi har annat att tänka på vi med.

mina betyg begränsar mig redan på så sätt att jag inte har behörighet till utbildningar jag vill läsa, att jag nu inte kan komma in på dom jag har behörighet till för att jag inte har mvg i allt. det tycker inte jag är rätt.
Man kan inte idag få ett jobb utan en utbildning, man kan inte sluta plugga efter gymnasiet och hoppas på det bästa, samhället kräver höga betyg på en liten pappersbit, annars ska du ha 40 års erfarenhet inom det du vill göra när du inte ens fyllt 20. när ska denhär betygsinflationen vända? när alla dagens ungdomar går in i väggen av stress och jobben inte blir tillsatta på grund av brist på "kompetens" (betyg på ett papper)

Om någon med kontakter inom skola, politik

eller media läser dethär, snälla för mitt budskap

vidare. vi studenter kan väl ändå inte förväntas

gå under på köpet av alla era krav?» tetris

spelar alldeles för mk tetris på facebook :P när man rankar upp typ en level om dagen och dessutom kan komma på sig själv med att tänka hur olika tetrisblock ska ligga, då spelar man för mk hahah XD

vill dra ut och fota men jag haltar fortfarande från promenaden i lördags... så tror inte jag ska ut mer än jag måste... hatar verkligen dethär... vet att jag sagt det typ 10 miljoner gånger nu, men jag pallar inte ha problem med knät.. ska iallafall ner och skaffa fram en blankett från avbelastningsregistret hos polisen tydligen vill skolan vi ska lära ut studieteknik på att vi ska ha sånna blanketter för att få befinna oss på skolan.
helt sjukt.. men bara o fixa antar jag :P


» jag pallar inte spotify mer!

städar rummet med musik på högsta volym (inte spotify) har nämligen skaffat you-tube konto och flyttar över alla mina spellistor från spotify till youtube istället.

jag slipper reklam, jag slipper "du har nu lyssnat på låten 5 gånger, bad luck", jag slipper avbrott.

Det tar en hel del tid, men jag tycker det är värt :) så om ett tag blir det hejdå med spotify och hej till 100% med youtube :P» varför lär jag mig aldrig...

jag haltar igen, efter promenaden idag... vet inte om det blir långvarigt, men det gör för ont för att gå på just nu iallafall...

varför kan jag inte bara lyssna på dom som bryr

sig om mig och sluta göra det här värre...» hemma igen :)

har sovit ute, med en lite för kall sovsäck, vaknat med solen (kl 8) hittade en hur söt och mysig katt som helst, som spann och ville sitta i famnen, jättegulligt ^^
sen blev det att gå 1,1 mil på järvafältet :P sen fika och planering, sen hem o packa upp :)
inte helt fel faktiskt :P skönt o röra på sig lite :) med de kändes en hel del i knät... får se hur det känns imorgon...
men får väl ta det problemet då isåfall.

nu ska jag ta o börja plugga igen då, men måste komma på hur jag ska få hem min cykel från helenelund oxå.. vill inte att den står kvar där allt för länge...» HÖSTLOV!

packat, klar med plugget!!!!! (okej... kanske inte då... men jag kan ju önska...)
dags o chilla galet (och plugga)
ses imorgon :)

» sista dagen innan höslovet!

sista dagen, sista lektionen, jag borde vara taggad men har så jävla mycket saker som borde vara klart.... jaja.. får väl tagga till idag under rudbecks vanliga "fest" i cafeterian som alltid är innan ex halloween, jul, alla hjärtans dag osv :P brukar va ganska nice faktiskt haha XD

när man kollar ut genom fönstret och ser rejält med dimma, då e de höst ;) men skulle faktiskt vilja ha vinter ^^
ska sova utomhus inatt oxå, har ju kanske inte sagt det förut, men ska ut o reka för småungarnas hajk om några veckor, (scout-ledare ni vet) så bara att ge sig ut i skogen själv för att hitta alla platser och sånt nu då ;) hoppas bara vi slipper regn, för då kan det bli lite segt :P


» design

tänkte ändra designen lite... men vet inte riktigt hur... just nu är den ju vit, blå och ljus i allmänhet med en svartvit header (klicka f5 om det inte syns), men tkr inte det blev så fint... måste komma på hur jag vill ändra den tror jag :P

Idé?


» Höst <3


» den där känslan

ni vet när man sitter på ett prov och bara vet "jag kan det här" något som man verkligen har läst hur mycket som helst om och nånting som liksom sitter där i bakhuvudet, men ändå kan man inte komma på vad det är, så var det lite på provet idag. Jag vet att jag svarade många rätt, men jag får max ha 4 fel, av 39 frågor för mvg... de e de som e problemet, tänk om de e mer fel än så!

Jag vet att man inte ska oroa sig i onödan, men när man vet att man kan något och ändå inte kommer på vad man ska skriva så är det lite frustrerande, det är då man vill bli typ mutant eller något och kunna stoppa tiden, läsa i boken och starta tiden igen eller kunna läsa lärarens tankar om alla svar eller varför inte bara kunna suga åt sig all kunskap om allt som alla inom en radie av typ 200m har, fatta praktiskt det vore ;D

men nu är det ju såhär att jag inte kan stoppa tiden, läsa tankar, eller kunna allt som dom runt mig kan så nu fick jag ju sitta och skriva provet där precis som alla andra ;)

får väl hoppas på det bästa och vänta på resultatet ^^
fick iallafall mvg i datakunskap :D

senare idag kommer det lite mysiga höstbilder :)
» taggar inför prov ^^

det här provet, måste jag nog säga är det enda på hela veckan jag verkligen sastar på, när man har minst 1 prov varje dag, hela veckan måste man ju prioritera vad man ska plugga mest på och vilket prov man vill få högst betyg på, naturkunskap B är de provet jag satsar på. jag ska ha mvg i denhär kursen, jag kan ju nästan allt redan genom att redan ha läst naturämnen ;)

Nu när vi har prov på andning, blodomlopp, cellen, ni vet typ hela kroppen så måste jag ju sätta mvg, jag har ju redan läst det här i både biologi A och B ;) så om jag misslyckas på dethär provet, då blir jag besviken på mig själv.. så nu satsar jag!

myskläder, uppsatt hår och redo för prov :D


» hungrig syster :P

en av hennes mååånga mellanmål per dag ;)
haha min tröja har hon på sig oxå... "allt som är ditt, är mitt! men mitt är inte ditt" lilla blondin ^^ <3


» kolla vad jag hittade :D

eller tror det va mamma som hittade fram den, för helt plötsligt låg den bara där på bordet :D nu ska här läsas användarmanual för min lilla söta lite gamla kamera-bebis (mammas egentligen)


» stavning

Jag har alltid varit dålig på att stava. visserligen är jag helt okej i stavning på svenska, men det är ju uppövat under mina snart 18 år ju... min förmåga att stava på engelska är däremot betydligt sämre... jag är verkligen inte bra på att stava, kan sitta och tänka ut hur ett ord ska eller inte ska stavas i ca 30 minuter utan att komma på något och det behöver inte ens vara ett komplicerat ord..
jag har inga problem med att läsa eller att förstå texter och alla dedär andra sakerna som finns inom dyslexi, jag är bara riktigt jävla dålig på stavning. men med tanke på att jag nergraderar mitt språk från mvg till typ g när jag skriver på engelska, på grund av min stavning... så kanske det är värt att kolla upp.

Så jag har faktiskt gått iväg till skolans lärcentrum och gjort ett antal tester för att se om jag har dyslexi.
Jag fattade inte riktigt hur hela utredningen skulle gå till men tydligen går den via lanstinget och o typ nånting sen tillbaka till mig och mina föräldrar, förstår inte riktigt hur vägen till svar skulle gå, det lät ganska invecklat :P
men nu har jag gjort ett antal prov och ska göra ett till efter lovet, sen får vi se vad som händer.

det kanske finns en anledning till min dåliga stavning...

här kommer helt utan sammanhang en bild på en väldigt fin bil ^^


» allt för vänner <3


» min söta katt ^^


» Vad vill jag?

en av flera föreläsningar om livet efter studenten idag :P kan ju inte påstå att den var givande och gav mig info om sånt jag inte visste... men den fick mig att börja tänka lite mer igen, för jag måste ju snart välja vad jag vill göra och det finns ju så många val!

program eller bara kurser, heltid eller inte, jobba eller inte, utomlands, sverige, sthlm, uppsala, lund, alla andra studieorter, alla utbildningar som bara råkar vara alldeles för många för att välja....

så sitter uppe med studera.nu och jämför utbildningar just nu, kanske kommer på vad jag vill göra med livet snart :P


» iväg mot skolan...

har prov där vi fick möjligheten att vara där 1 timme tidigare.... jag är ju som jag är och dyker därför upp 1 timme tidigare oxå ;)
tagga datakunskaps-prov :P

jag e trött haha...

» precis vad jag behövde :P

haha har verkligen turen på min sida ;)

min bokylla pallade inte trycket av alla mina

böcker och gick sönder.....

så nu ser mitt skrivbord ut

såhär!» JAG VILL UT OCH SPRINGA!!!!

klarar inte det här mer snart... måste ut och träna, måste röra på mig, känna att jag gjort något!
JAG BEHÖVER SPRINGA.... :'( 

Hela mitt liv har jag aldrig haft några som helst problem, någonsin med hälsan. Jag har aldrig legat på sjukhus och dom enda gångerna jag varit hos läkaren är för att jag behövt lite hostmedecin att jag nu då från ingen stans är såhär pass begränsad, jag vet att det finns dom som har det värre. men jag har aldrig varit såhär begränsad någonsin...
jag är inte van att behöva tänka "det där får jag inte göra, det där kan jag inte göra, det där skadar mitt knä"

att nu sen i somras behöva tänka så, inte springa, inte belasta knät och vara försiktig är något som gjort att jag inte kunnat träna alls, anledningen, jag blir så frustrerad över att jag inte kan göra det jag vill att jag inte tränar alls....

Så nu mår jag skit och har träningsabstinens bara på grund av mitt knä... hatar det här och kan inte mer än hoppas på en tidigare tid hos sjukgymnasten...

man ska ta risker i livet, utmana ödet, leva på gränsen, annars lever man inte fullt ut ju ;)

så funderar starkt på att skita i mitt knä, skita i att jag får permaneta skador och bara träna, jag har inget att förlora. Har ju ingen kille att mysa med, har ingen aning om vad jag vill i framtiden och vet bara att jag vill ut och resa. så varför inte ge fan in det här jävla knät och göra det jag mår bäst av, det enda i mitt liv just nu som jag mår riktigt bra över, att träna.


» !

Engelskaprovet gick jättebra, svenskaprovet likaså!
nu väntar sista lektionen i datakunskap innan provet imorgon ;)
vet att de bara blir plugginlägg nu men det är i stort sätt allt som händer mig just nu...

» Nu börjar det!

God morgon! :D

Idag blir det:
Engelskaprov
Svenskaprov
3 inlämningar
1 redovisning i projektarbetet

SATSA MVG!


» lite faktiskt :)

jag vet att jag inte är så bra fotograf, men jag har faktiskt förbättrat min kunskap sen kameran införskaffades i familjen!

en blomma då och nu» The rose

Jag har "the rose" på hjärnan, en väldigt fin låt :) men på grund av den så fotade jag en lite ros :P problemet är att jag inte riktigt blev nöjd med bilden... men har inte riktigt tid just nu o fota seriöst heller... så lämnar väl fotandet för ikväll o går tillbaka till plugget :P


» :(

varför ska det va så svårt att koncentrera sig för... jag vet inte vad jag ska plugga på i naturkunskap kan förmodligen oxå det jag ska kunna eftersom jag redan läst det i biologi A och B, kan det jag ska kunna i svenska, har pluggat på datakunskapen och ska bara fråga läraren en sak, sen kan jag det, orkar inte ta itu med engelskan...

Dras hela tiden mot min kamera, mina målarsaker, mina olika pysselsaker, städning, allt som inte har med plugg att göra..

så jag vet inte.. kanske ska ge upp, eller ta en paus ialf... finns roligare saker i livet än att plugga...

råkade göra en liten produktfotografering av mammas gamla ring när jag tappade lusten på att plugga...
vad skulle jag kunna göra bättre?

Råkade oxå göra en liten hemmagjord reflekskärm...
tack tilda för tipset :)

 


» "switch of "

stänger av datan för dagen, från denhär tiden till sent ikväll är det plugg, plugg och BARA plugg som gäller, inget störande moment som även kallas internet ska få distrahera.
Jag har så pass mycket att göra i skolan nästa vecka att jag inte kan göra något annat än att plugga idag....

så switch of


» så sjukt gulligt ^^

har suttit och kollat igenom filmer från när vi va små tagna med en såndär liten filmkamera sååå himla gulligt! jag o syrran va ju jättesöta när vi va små ^^

har ju filmerna bara på kasettformat.... så kan inte visa.. men fotade av en liten del i filmen :P dålig kvalitet, men det är ju självklart om man fotar tvn :P

om ni inte kan se det är jag till vänster och louise till höger ;)
» sjuung mirre, sjung!

haha jag o mirre, alltid samma sak, sjunger tills alla andra blir irriterade XD men ganska mysigt eftersom den enda gången jag sjunger är när jag är med nån annan (sjunger aldrig själv för publik) och det är ju roligt att sjunga :D så antingen är det med mirre eller någon stans där bara jag hör ;)
vågar inte sjunga på riktigt på något sätt, liksom vågar inte ta i på de höga eller låga tonerna eller riktigt anstränga mig... vet inte blir osäker om jag ska sjunga själv...

nåt att öva på kanske :P

har iallafall varit nere i skutan sen igår vid 10 tiden, sen gick vi väl o la oss vid typ 3 och upp igen vid 6 haha.. sen var det arbetsdag tills kl typ halv 5 :P
måste säga, jag är lika smutsig om händerna och har lika smutsiga kläder som när jag jobbade på NCC! ;D
men nu är båtarna på land och täckta med press förutom dom som nu står inne i skutan i väntan på vård :P mycket jobb, lång dag och lite sömn, men tycker det är ganska kul att jobba, vill ju ha något att göra :)

men nu måste jag nog plugga.... har ju som sagt fullt upp nästa vecka... varje dag... prov i mängder...osv...


» jag vet faktiskt inte...

Jag vill ju ha ett stativ, en blixt, reflexskärm jag vill ha mycket, men tänker faktiskt fokusera på att köpa en kamera. den jag använder är ju inte min vilket gör att jag inte alltid får ta med den överallt...

Jag älskar att fotografera, fånga ögonblicket, försöka få en perfekt bild men nej jag är inte duktig på detaljer i en kamera, inställningar eller tekniska beskrivningar. Jag vet inte mycket kring allt bakom en bild.
Jag har flera vänner som kan allt det där som jag inte kan och det måste säkert underlätta när man fotar.

Att jag är så intresserad av foto och sen inte kan nästan någonting kanske ni tycker säger mot varandra, men det är inte kamerorna eller tekniken jag är intresserad av, det är fotandet i sig. jag har aldrig blivit lärd någonting om fotografering, komposition, ljus eller liknande det jag kan har jag lärt mig själv. jag har inga foto böcker eller ens instruktionsbok till min egna kamera, jag är inte världsbäst eller ens bra, det har jag aldrig sagt.

jag tycker bara det är roligt att fota.

så om ni tror på det eller inte får ni väl avgöra själva, men nu när jag letar kamera och inte vet vad jag vill ha, just för att jag inte vet vad alla siffror, ord och detaljer står för så blir det lite svårt...

jag vill lära mig, för bara då kan jag bli en bättre fotograf men jag vet inte hur.
det enda jag kan gå på är vad andra säger om kameror och liknande och bara det säger mig inte så mycket heller... skulle behöva hjälp att orientera mig i den gigantiska världen av kameror och marknadsföring.

Vad ska jag leta efter, vad gör alla inställningar, vad ska jag köpa och finns det någon som vill hjälpa mig?


» hihi :D

jag har fixat så jag har denhär uppe vid http://www....... hela dendär grejen, kolla till vänster om min adress som du är inne på nu, en smilie :D närmare bestämt en sånhär: 
tänkte de kunde vara lite roligt ^^ kanske byter om ett tag men nu får det vara en glad smilie ^^

» en sak jag gillar med mig själv :)

Jag gillar mina ögon, gillar dessutom hur färgen blir på mina ögon när man ökar kontrasten i en bild :D blir så fint och blått :)

hade nyss skolfoto haha :P sista skolfotot, kanske någonsin... ganska skönt men ändå, en tradition :P JAG FICK STÅ UPP PÅ FOTOT :D :D :D känner mig lång hihi ^^ (kan ha o göra med att jag hade mina klackskor) men ändå :D lycklig ^^ fick stå näst längst ut oxå ^^

va dock väldigt ovant att ha smink på mig :P har inte haft smink på... ja... vet inte riktigt, väldigt länge typ innan sommaren nån gång senast tror jag :P jobbigt o ta bort sminket ikväll bara... nackdelen med smink :P

nu ska jag tyvärr plugga.... har en hel del nästa vecka.. men chill ikväll ialf :)


» bussresor kan va ganska roande!

sitter på bussen på väg hem, sitter med benen i kors när en 55+ man går in i min fot med sin träningsväska, han stannar och vänder sig om
"tycker du det där blir snyggt eller??!!" fett sur..

jag som va ganska trött och inte orkade ta upp en debatt huruvida det var mitt fel att han gick in i mig eller inte svarar; "det blev inget märke" men tar ner foten.

Mannen ger mig en sur blick börjar gå och ...skriker "jävla skitunge"

Jag svarar; "att du går in i min fot, sen skyller på mig och kallar mig nedsättande ord bevisar bara att du är omogen eller på dålig humör, vilket fall som helst tycker jag det är onödigt att du tar ut det på mig"

Mannen stannade och lyssnade på vad jag hade att säga klev av bussen muttrande sur som ett åskmoln och mumlade något om dagens jävla ungar utan respekt....

ibland undrar man över hur vårt samhälle fungerar...


» men då :/

har ont i huvudet :/ har inte haft det på jättelänge, så det är ju skönt, men när man har det... inte så roligt... och dom som har det konstant.. kan verkligen inte vara roligt :(

men jag sitter ändå här har precis gjort sit ups, för det får jag iallafall göra utan att skada knät ;) har blivit svagare i magen upptäckte jag nu när jag inte gjort sit ups på några veckor...
att göra 250 st (10 vanliga utan att någon gång lägga ner ryggen i backen, lägg ner ryggen i 2 sekunder, 10 höger, vila 2 sek, 10 vänster vila 2 sek och repetera tills jag gjort 250 st) känns lite mer än det brukar göra :P men det är skönt efteråt :)

ska ringa till sjukgymnasten imorgon i hopp om att kunna komma dit lite tidigare än om 7 veckor till... men tills vidare blir det väl o skaffa en snyggare mage ;)
tänkte öka antalet situps och ta bort "vilopaus-sekunderna" men först måste jag komma tillbaka i normal styrka i magen innan jag ökar, skulle tippa på att det tar kanske 1 vecka, så snart ökar jag antalet och utmaningen ;)

Hade ju projektarbete idag, och vi ska göra en planch till vårt arbete, liksom marknadsföra vår idé till skolan vi ska till :) så va inne i fotostudion idag och måste säga, jag älskar att vara där! fatta när jag faktiskt kommer få vara där på lektion och arbeta med utrustningen, förhoppningsvis lära mig lite nytt och bara trivas ^^
är seriöst taggad på att utöka med 100 p bara för att få med foto B!

men nu ska jag ut och gå promenad med min söta hund i solen :) sen blir det barnvaktsjobb!


» Tänk om maskhål existerar...


» förut och nu

hittade en gammal och en ny bild, har blivit lite smalare ser det ut som


» så kallt

trött, kall och med noll energi.
mycket plugg, men under kontroll.
vet nu att jag inte ska simma, det gör ont i knät.
orkar inte med längre inlägg just nu, kommer nog igång om ett tag igen :) <3


» av flera anledningar..

så ska jag ha bloggpaus ett tag, har för mycket att göra just nu i skolan och utanför, så följer en kompis råd och ska inte va inne på bloggen 1 gång i timmen, ska inte vara inne alls tills jag fått ordning på allt jag ska göra... förlåt alla läsare, men det behövs...
hoppas ni inte slutar läsa min blogg för att jag e borta ett tag ;) <3


» lagom trött tjej...

har sagt till mig själv att jag inte ska stressa, att jag ska göra allt i sin ordning och prioritera rätt, men nu har jag ändå galet mycket gejer att göra på sjukt kort tid.
massa saker i skolan som jag förväntas få MVG på, massa saker utanför skolan som jag måste få tid till, massa saker hemma som jag förväntas göra utan att klaga.

Jag vet inte hur jag ska göra allt faktiskt...


» svårt för vissa

ibland kan det vara krångligt att förstå människor eller förstå sig på någons problem, ibland orkar man bara inte förklara. En sak är säker, när man inte själv förstår. Hur kan då någon annan göra det?


» when the sun goes down

pepp-talk, leta kläder och en lite inspirationskick, vill ut o göra nåt kreativt nu när jag inte får träna...
kanske blir det bara att skriva klart alla mina uppsatser... men sannolikt blir det att spela mer piano som jag faktiskt börjat uppskatta igen :D

Måla något, kanske bara kladda lite med blyertspennor eller måla med akrylfärger, det blir så härligt kladdigt med sånna ^^
Hitta på något i huset eller ute som jag ska få en bra bild på med kameran.
Baka något som tar riktigt lång tid att göra
eller kanske till och med sy något ;)

Får se vad de blir men när man inte får träna har man lite för mycket energi som man måste göra av med på annat sätt :P


» Data igen....

borde få sluta tidigare istället för den här lektionen, helt meningslös lektion...

» I väntan på snön ^^

skulle inte ha något emot lite snö ^^ gillar hösten jättemycket, men snö är så mysigt :D
när det är frost och snö, blir luften så frisk allt luktar så gott och liksom krispigt ^^


» kanske :P

får se om jag hittar några badkläder tills på onsdag... annars blir det nog nån undanflykt till att inte komma på lektionen... vill fridyka, men i ett badhus känns inte på riktigt...
och jag trivs ju inte i badkläder...så får se hur de blir :P

snart är det dags för vinter och snö igen, ser fram emot det :)

på landet vid jul :)


» men va jobbigt!

efter 2 nätter av för lite sömn, för lite mat och för mycket att göra märks det att jag behöver sova ut, det sista jag behövde var att någon skulle börja säga till mig vad jag skulle göra direkt när den personen klev innanför dörren, inte en minut vila innan kraven startade igen. Jag behöver faktiskt vila. tro det eller ej, men jag blir oxå trött!

» hihi ^^

haha jag vet att jag e barnslig, men när man slutar leka och va barnslig är man gammal ;)
älskar alla gamla disney filmer, klassikerna lix :P och favoriterna är ju pocahontas, lejonkungen och lilla sjöjungfrun :P vem kommer inte ihåg dethär innan alla disneyfimer startade: ;Dhittade just en lite rolig grej, avatar verkar ha fått en hel del ideer från avatar :P typ ganska mk hela filmen XD


» tillbaka igen :P

blev ju så att jag blev båtvakt igår, så har helt enkelt inte varit hemma :P men jag gillar att vara båtvakt, de e ganska mysigt att vara med kompisar och prata, sova, kolla till lite båtar, äta nudlar mitt i natten :P annars hade jag ju bara legat o sovit hemma i min säng ju ;)

men nu e jag tillbaka :)
och gissa om jag måste städa mitt rum innan mamma och pappa kommer hem X) de e jättestökigt...
fast det kanske är viktigare att jag skriver uppsatsen som ska vara klar på måndag och den som ska va klar på onsdag och plugga lite mer på det jag skulle haft prov på men inte hade prov på :P eh dedär lät lite krångligt, men ni förstår nog ^^

tänkt lite mer på utbildningarna oxå, det lutar mer mot den som ligger i halmstad :) ialf just nu, det ger nog en bättre grund att stå på tror jag :P
för er som undrar heter utbildningen biomedicin inriktning fysisk träning
kolla på: biomedicin inriktning fysisk träning

den i åre heter outdoor and adventure management och hittas på: http://www.miun.se/sv/Utbildning/Hitta-din-utbildning/ATLAS-Visa-program/?atlasid=1108

men som sagt, den verkar bara rolig, ingen utbildning jag borde satsa på...» .

förlåt

» lagom

laga mat, chilla, träffa kompisar, sova, chilla, städa. nu e man lite lagom trött ^^
ska bara skriva en uppsats idag, så de e ganska lugnt :P
men nu ska ja dra o hitta lite kläder :P
knäskyddet ska jag ha, för det är kallt ute och mitt knä gör ont :/

haha sorry för tråkigt inlägg men ja vet inte vad jag ska skriva :P
skriver lite mer vettiga saker när jag kommer på nåt o skriva om :)


» studievägledaren

va hos min syv idag, 1 timmas pratande om vad jag ska göra efter gymnasiet, hittade några roliga utbildningar och annat som lockar, men vet inte om jag vill flytta från stockholm, utbildnigarna vi kollade på ligger i åre och i halmstad.
lite olika delar av sverige lixom... men samtidigt borde jag inte begränsa mig till stockholm, för bättre att utbilda mig till något jag vill, om jag vet vad jag vill, men vet inte riktigt vad jag vill... så vet inte riktigt vad jag ska göra..

ska tänka lite till, prata med vänner och försöka komma på något :)


» man blir ju lite trött..

jag skulle ju haft prov idag, men gissa vad... min lärare kom inte på lektionen!
så nu satt jag uppe igår kväll helt i onödan och pluggade på saker jag inte hade behövt plugga på... kul...

Men nu ska jag o syrran hitta nåt i kylskåpet att laga middag på, haha lagom lata vi e ibland ;) men blir kanske nåt i slutändan :P

» skönt ^^

fredag morgon och sovmorgon till 13.50 ;) sen prov i svenska................. fan :/ jag lyckas inte få in voltaire och rousseau i mitt huvud, dom andra faktafrågorna kommer jag ihåg, men det viktigaste lyckas jag bara inte komma ihåg... så countdown på att lära sig de på några timmar ;) satsa :P

får bli en till bild på månen från igår ;) såhär ser det ut om man inte har beskurit bilden så månen ska bli större (bilden bli mindre) , ser ganska tomt ut (pga att molnen inte ville synas i bild) varför denhär är grå och den andra är mer gul kan ha o göra med att jag fotade denhär från fönstret inne i mitt rum :P 


» Hur gör man?

Det är ju så otroligt fin fullmåne ute som jag såå gärna vill få bra på bild, men ärligt talat vet jag inte hur man gör.... inte så det blir som jag vill iallafalll

jag vill ha färgerna och skenet kring molnen som reflekterats av månen som när man fotar med sjukt lång exponeringstid:jag vill ha formen på molnen och skenet på månen som när man hög ISO och snabb exponeringstid:men jag vill ha den skärpan på månen som när man har 1/200 sek exponeringstid,
100 ISO, -0,7 exponeringsbias och bländare F/ 5,6:


» Det finns dom som har det värre

lite jobbigt faktiskt även om det finns dom som har de värre är det jobbigt att ha ont i knät... idag har det gjort mer ont än det gjort på väldigt länge, jag har haft ont när jag gått, suttit, riktigt ont när jag cyklade hem och när jag har minsta vinkel på benet mot sidan istället för rakt ner...

Det har inte blivit bättre av att jag haft ont i huvudet sen jag kom hem från sista lektionen, kom hem vid typ 12 men var så trött och hade så ont i huvudet att jag inte orkade göra någonting.... ville bara ligga ner och blunda. orkade verkligen inte med något... tror säkert att fler av er känner igen den känslan ;)
men jag tänkte, jag får inte somna, så startade tvn för att ha nåt att koncentrera mig på för att inte somna.
Blev tvungen att gå och hitta fram en mysig för stor och varm tröja, för uppe på det här fryser jag jättemycket....

Inte lyckades jag hålla mig vaken för de... somnade och vaknade ca 16.30... så sovit i typ 4 timmar, vaknar med lika ont i huvudet, lika kall och med mer ont i knät för när jag somnade låg jag på mage vilket gjorde att mitt ben typ va rakt.. när jag har benet rakt gör det ju ont... så att sova så är inte så smart :/

så nu sitter jag här med ont i knät, huvudet och fryser... tänk va bra man kan ha de ibland va.... önskar att nån kunde komma hit o ge mig en kram eller skicka ett sms eller nåt, känner mig lite ynklig :/
» datakunskap... igen....

synd att man inte kan tenta av den kursen... skulle va väldigt skönt tycker jag, lite onödigt att "lära" sig hur man fetmarkerar text i word och gör en rubrik... ne men det är faktiskt lite mer än så men känns ändå väldigt meningslöst att läsa kursen :/

nu tillbaka till Excel...

» känslan av fredag!

både syrran och jag har gått runt och trott att de e fredag idag, eller snarare de känns som de, vet inte varför :P fatta nice de vore ändå :) fredag.. :D
men nu ska jag typ vet inte.. sova eller nåt för har fortfarande lika tråkigt efter att ha spelat piano hur länge som helst o kollat runt på internet med syrran :) kostar tydligen 176 000 kr/ år att plugga till arkitekt i australien om nån undrar ;)


» what now...

Jag är som många vet lättroad men oxå lätt uttråkad och rastlös :P när jag då sitter hemma efter skolan och typ bara går från datan till tvn till datan igen, kanske fotar nåt, tar nåt och äta o sen tillbaka till datan igen... så blir jag uttråkad :/ vill göra något mer, behöver göra något mer....

ta idag som exempel, vaknar 06.30, dushar sätter på mig kläder och går in på datan, kollar mejlen, portalen, facebook, gör ett blogginlägg och kanske läser nån annans blogg.
drar och äter frukost, väljer skor och drar till skolan klockan 8.

har först 1 lektion i 2 timmar, sen 1 lektion i 50 minuter, prjojektarbete ett litet tag och sen lunch
(som va jättegod idag :D) efter det är klockan ca 12.30, så drar hem.

sätter mig och kollar på lite gamla avsnitt av smallville (haha vet att det är dåligt gjort och att det är sjukt överdrivet och inte särskillt roligt men finns inte så mk på tv vid den tiden) tröttnar på det, går till datan kollar bloggen, fotosidan, min egna hemsida, facebook, mejlen, blir uttråkad...
bestämmer mig för att fota lite, håller på med de i ca 30 minuter, men blir inte som jag vill, så tröttnade försöker senare igen, när jag kommit på hur jag ska lösa problemet som står i kommentarerna i förra inlägget.

går vidare till pianot som jag faktiskt spelar på varje dag nu :D spelar några låtar på gehör men går över till att faktiskt försöka lära mig noter istället, spelar fjäril vingad syns på haga några gånger, extremt långsamt för att de är mycket svårare att läsa noter istället för att bara spela, iallafall för mig...
tröttnar på det...

går tillbaka till datan, nej inget nytt vilken förvåning ;)

går och kollar på simpsons, städar lite under reklamerna och kollar igenom kylskåpet efter vad jag ska laga till middag.

bestämmer mig för att vara lat och lagar nåt jätteenkelt (stekt ägg med bönsallad, en tomat och lite stekt bacon)
jag vet att jag åt middag jättetidigt, men jag va hungrig och behövde ju inte vänta på att nån annan skulle äta...

diskar undan allt jag tagit fram och går tillbaka till tvn, nu scrubs. tröttnar på det och går tillbaka till pianot. tröttnar på det tillbaka till datan och nu sitter jag ju här och bloggar om en helt meningslös sak som vad jag gjort idag bara för att jag inte har något bättre för mig ;)

de "bästa" är att jag är bara såhär rastlös för att jag inte får träna.... har lite för mycket överskottsenergi...

så om nån har nån ide på vad jag ska göra, kom gärna med förslag :D


» varför inte ;)

tänkte testa en grej jag läste på en blogg, hur man får fler läsare, så har nu registrerat min blogg på http://www.bloggriket.se/
få se om de funkar eller inte men värt ett försök ;)» om ett tag kanske...

ska plugga, har prov på fredag och en hel del att göra men försöker lära mig fota vattendroppar just nu iallafall, men det är ju inte det lättaste.. haha :P än så länge är resultatet....
ja inte så bra.. haha... några tips? :)


» frost <3

vill gärna ha kommentarer på mina bilder :)


» när solen går ner :)

 


» okej, jag hade tråkigt ;)

såhär många äpplen ligger på marken utanför mitt fönster :P


» funderar lite :)

funderar på att resa utomlands själv eller med nån kompis i sommar, helst med nån kompis av flera anledningar men om ingen vill hänga med, så själv.
vill ut o se världen :P
men att som blond tjej ge sig ut i världen själv, kanske inte är nån smart ide :P vill därför helst åka med nån killkompis om jag reser :)

har ju inte mer pengar en nån annan fattig student, så det är ju inget dyrt hotell och lyx jag är ute efter, sånt tycker jag inte e så kul heller... jag vill se länderna jag besöker från insidan, kulturer, människor, klasskillnader, miljö och natur. vill lära känna lokalbefolkning och testa att leva som dom, vill helt enkelt få nya upplevelser :)

visst jag vill hoppa fallskärm, bungijump, bestiga berg, vandra i regnskogen, se vårvintern i antarktis, djuren på galapagos och massa andra dyra upplevelser men de får jag nog göra senare i livet :P

ett land jag funderar mycket på till att börja med är portugal men även lite mer avlägsna land så som bolivia, kongo, sydafrika, australien, antarktis, sibirien och en hel radda med andra länder, men pengarna måste ju räcka oxå...

fatta att resa över världen och fota allt man är med om, fota sånt som inte alla andra fotar, nåt som inte alla har gjort förut, sånt som många bara drömmer om!

jag vill uppfylla min dröm att göra dethär!

men vet inte vart jag vill börja, kanske borde börja med att hitta nån som vill resa med mig ;)
känner dock inte så många som vill ut och se världen på samma sätt som jag... inte vad jag har hört från dom iallafall :P» god morgon världen!

vilken underbar dag ;) säg vart går färden....
haha vaknade med den på hjärnan XD

men är faktiskt ganska trött :P ska ha datakunskap i 2 timmar nu på morgonen och eftersom att jag inte lär mig något så är de inte så kul...
men jaja inget o göra sen är det iallafall naturkunskap B och föreläsning om framtiden :D

så de e faktiskt ganska chill idag ^^


» lite besviken..

väntetiden till sjukgymnasten är 8 veckor... hade hoppats på kanske 2 eller max 3 veckor... inte 8... jag saknar redan träningen så mycket att jag typ blir sur varje gång jag ser någon springa på gatan eller gå med träningskläder in på ett gym.... att jag nu inte ska få träna på 8 veckor till.... det är inte så lätt för mig måste jag säga...

saknar domhär skorna mer än mina klackskor.... och det om något säger väl hur mycket jag saknar träning...
(vet att fotona inte e så jättebra, men hade inte så mk tid...)
dom som inte vet vad jag tränar, är dom understa skorna orienteringsskor ;)» helt otroligt!

måste säga att man blir så sjukt inspirerad av galleri FS helt fantastiska bilder många av dom, vissa förstår jag helt enkelt inte alls och vissa tycker jag ser ut som.. ja inte för o va taskig men amatörbilder men de e väl så med konst och foto, man förstår inte allt.


» fixat ;)

så nu visas inte längre 100 inlägg på startsidan ;) men eftersom jag skriver inlägg så ofta och alla ni inte läser min blogg varje dag, så kan jag inte ha färre inlägg än 25, med risk att ni skulle missa något ;)
hoppas det blev bättre :)

» de går nog inte :P

trumpetsvamen blir inte bättre än på tidigare inlägg, inte med mitt dåliga redigeringsprogram ialf :P så skulle helt enkelt ställt om inställningarna när jag fotade :P för den blir inte bättre i datan vad jag än gör ;)

» trumpetsvampen igen :P


» Piano

blev för nån dag sen sugen på att börja spela lite på mitt piano igen, stolt som faktiskt fortfarande kan spela så det låter fint, lite ringrostig, men det gick ganska bra :)
ska nog ta upp spelandet lite mer igen!

btw va sägs om mina foton dom senaste inläggen ;) lite bättre kanske ^^


» svampjakt!

mamma och pappa plockade svamp, jag fotade dom ;)


» countdown..75 sidor...

måste läsa ut boken tills imorgon, 75 sidor av en helt meningslös och tråkig bok kvar.. hatar verkligen att läsa... eller egentligen gillar jag att läsa, jag älskar att lära mig nya saker!
så att läsa faktaböcker, så som kartböcker, astronomi, fotografi, friluftsliv, vad som helst som verkar intressant och som jag vill lära mig mer om, är riktigt roligt, då älskar jag att läsa!

men att läsa en roman, en novell, en skönliterär bok på något sätt.... ser jag ingen mening till. man lär sig ingenting, det tar massa tid man skulle kunna göra annat på och jag blir för rastlös av att sitta o bara läsa en bok där jag inte känner att jag får ut något från den :P

så visst, läsa ÄR kul, men bara om typ encyklopedin, focus uppslagsverk, pysselböcker, fotoböcker och liknande räknas in ;)

några böcker hemma ^

 


» bättre lycka nästa gång...

en lite halvt motvillig syrra till att bli fotad, dåligt ljus, en läskig geting och för lite höstlöv... inte så bra foton idag.... (kanske dålig fotograf..) har inte gått så bra att fotografera på senaste tiden...


» höstfärger :)

tänkte dra ut och fota igen, har faktiskt varit duktig och städat mitt rum
(som såg ut som... ja mitt rum brukar göra...)
och pluggat faktiskt :D

så nu, ut med syrran ;)


» Arwen

förlåt för dåliga bilder.... får öva en del på att fota hästar :) dom fotointresserade som läser min blogg, testa fota hästar i ett ridhus, kan lova er en svår utmaning!


» har väldigt ont i nacken om ni undrar :P


» pajdeg :D

va med sara och hennes fina häst Arwen igår :D jättefin häst men på grund av dåligt ljus typ överallt och rörelser heeeeeela tiden, inte så bra bilder.... men jag har aldrig fotat hästar förut, så kan va därför ;)
kommer upp några när jag laddat upp dom i datan, så kolla in senare idag :)


» regnet, det bara öser ner

regnet, det bara öser ner och jag blir så blöt om både skor och strumpor la la lalala la la la.... :D
lite segt att de regnar, men de är ändå kul att hoppa i vattenpölar eller inte hoppa.... för det får jag inte göra längre... men plaska då :P


» aldrig mer.

jag får aldrig mer hoppa eller springa på fast underlag

jag ska till sjukgymnast och rögntgen visade ingenting...

doktorn önskade mig lycka till

:'(


» idrottsspecialisterna!

nu bär det av mot solna idrottsspecialisterna för att få veta svar från magnetrögntken läskigt men bra, jag vill veta varför jag har ont... så vi får se och hoppas det inte är något allvarligt :)

» Time to chill, maybe... soon.... okey maybe not..

tänkte slappa, ta de lugnt o typ chilla, sen kom jag på att jag kanske ska ha prov imorgon.. lix härligt... dedär provet jag sköt upp, antingen har jag det imorgon, eller nästa vecka, kan alltid hoppas på nästa vecka, men vet inte riktigt :/ måste nog plugga utifall att lix....

kom nyss hem från barnvaktandet också, så otroligt gulliga ungar :) jättecharmiga, mysiga och inte särskillt svåra att hantera :) kommer bli kul att va barnvakt åt dom!
Tindra och Emelie heter dom btw ^^

längtar tillbaka till kroatien :P va så varmt och skönt :)


» det regnade visst lite :P

på vägen hem från skolan, hann man bli rejält blöt, som om jag ställt mig i dushen :P
va hos syon igen, kollade på lite utbildningar och jag blir faktiskt lite klokare för varje gång :) ska dit igen snart :P men nu ska jag sätta mig med en kopp te och försöka plugga :)» seg, trött och på väg att bli förkyld

när jag vaknade imorse, kände jag mig förkyld, jippie...

» jag lovar mig själv!

  • jag ska inte springa
  • jag ska inte cykla mer än jag behöver och jag ska inte cykla fort
  • jag ska inte ha på mig klackskor
  • jag ska röra knät så lite som möjligt
  • jag ska inte lyfta tungt
  • jag ska inte belasta mitt knä
  • jag måste ta mitt det här med mitt knä på allvar!

 


» plugg :)

sitter och dricker te (jag drack inte upp det när vi va ute med friluftsgruppen) från en termos :D
fett gott ^^ ne men de e faktiskt godare o dricka från termos, lix en speciell känsla med det :)
min fina blåa termos dessutom ^^


juste, jag pluggar oxå haha inte bara spekulerar över varför te är godast i termos ;)
försöker läsa boken i engelskan och håller samtidigt på med loggboken i projektarbetet och upplysningen/romatiken till provet som jag fick uppskjutet :)

av någon anledning går det lättare att plugga och koncentrera sig om man har flera saker samtidigt och byter lite emellan dom, när koncentrationen börjar svika på en läxa, byter man till nästa o så håller man på så tills man e klar med alla (3 i detta fall) :D funkar för mig ialf ^^

pallade inte flytta på alla grejer och fixa ljuset, inställningar på kameran...
så ni får finna er i att bilden e dålig :P


» friluftsliv :)

det kommer bli en rolig kurs tror jag :)
efter att ha gått på roslagsleden och pratat lite mer med gruppen, tror jag det blir riktigt roligt ^^
haha lite ont i knät kanske... haltade kanske en del på vägen hem, men sånt får man ju ta.

skönt o komma upp på cykeln sen eftersom det inte gör ont att cykla,
edsbergs sportfält-hem på 7 minuter :D


» en sak mindre ialf :)

lyckades skjuta upp mitt prov från idag till fredag eller nästa vecka, känns riktigt skönt faktiskt, jag behövde det :)

nu ska jag iallafall läsa ut 95 sidor engelsk bok, plugga på om dickens, ha friluftsliv, träffa familjen jag ska vara barnvakt åt, skicka ut massa mejl, plugga naturkunskap, skriva en uppsats, göra klart förberedelserna inför att träffa syo igen och projektarbetet :P

så jag har 1 sak mindre en hel del kvar... men det löser sig nog :)

» ibland räcker man inte till

har så fruktansvärt mycket att göra nu, försöker att inte stressa, göra så mycket som möjligt på så liten tid som möjligt och inte sitta uppe hela nätterna. men jag vill ju ha tid för mig själv oxå, inte bara göra allt jag måste...

som idag, kom hem från skolan pluggade till prov, gick och handlade, bakade bullar, pluggade, åkte till holken för ledarmöte, hem igen vid 10 fortsätter plugga och kommer på att jag inte över huvud taget har någon som helst koll på det jag ska ha prov på imorgon.
inte har koll på projektarbetet i den mån jag vill.... vi kommer typ ingen vart...
att jag har ett relativt stort ansvar som ledare, ganska mycket att fixa där och att skolan tar så mycket av min tid, att jag inte hinner fota, inte hinner träna (i kombination med att jag inte får träna)

det är för många måsten... jag måste få ihop allt på något bra sätt för alt är bara som en klump i halsen just nu, måste strukturera upp allt...

jag blir typ galen på mig själv annars, har inte den tiden jag vill ha....» kanelbullens dag!

som dom flesta av er säkert redan vet, älskar jag att BAKA :D och laga mat men baka är roligare :P
så vad passar bättre än att baka bullar på kanelbullens dag ;D

så efter typ 2 timmar bakning (degen jäser väldigt länge) har jag ett berg av nybakade kanelbullar :D
tänkte ge er receptet på mina bästa kanelbullar, blir perfekta varje gång :D

degen
100 g smör
5 deciliter mjölk
1 paket jäst
1 deciliter socker
2 teskedar malda kardemummafrön
1/2 tesked salt
13 deciliter mjöl

pensling
1 uppvispat ägg
pärlsocker

kanelfyllningen
200 g smör
1 deciliter socker
3-4 matskedar kanel

du gör precis som med alla andra bröddegar, smälter smöret i kastrull. tillsätter mjölken och ser till att blandningen blir 37 grader (fingervarmt)

smular jästen i en bunke, tillsätter lite av mjölkblandningen löser upp jästen, häller i resten av mjölkblandningen.

häller i 12 deciliter mjöl och stöp degen med en träslev. häll efter det i lagom mycket mjöl till så att degen blir slät och släpper från kanterna i skålen.
lägg bakduk över skålen och jäs i 30 minuter.

blanda ihop smör, kanel och socker till fyllningen.

kavla ut halva degen rektangulärt med ca 1 cm tjockt deglager. bre på halva smeten.
rulla ihop rektangeln så det blir en rulle, dela i ca 2,5 cm tjocka skivor, lägg ut i bullformar.

låt jäsa i 30 minuter till.
sätt på ugnen 225 grader.


pensla med ägget och strö på pärlsocker.
in i ugnen i ca 8 minuter :D eller när du ser att bullarna är gyllenbruna på toppen :)

Gör samma sak med andra halvan av degen. ;)

KLAAAART :D


» höstfärger <3

var ute på hundpromenad och tog med mig kameran :)


» :(

Jag börjar nästan gråta av smärta när jag sträcker ut mitt ben ordentligt, jag kan inte längre sitta som jag brukar med benen utan att börja halta efteråt, jag kan inte längre träna som jag vill.

Att mitt knä fortfarande gör ont mer än 1 månad efter att jag skadade mig, att jag blir stel i benet av nästan ingenting och att jag har börjat använda nya muskler när jag går än dom man brukar använda, skrämmer mig.

borde inte det ha läkt vid det här laget? är det inte bara en sträckning eller överansträngning av något? kommer jag ha dethär för resten av livet?

kommer jag aldrig mer få springa?

jag ska ju till idrottskliniken igen på fredag, får veta svaret på magnetrögntken och förhoppningsvis veta vad som har hänt med mitt knä och vad man kan göra åt det...
men jag är orolig för vad dom kommer säga, vill jag verkligen veta svaret?

behöver veta att allt kommer gå bra, att det inte är något allvarligt fel... att det går att fixa...
behöver en kram» Blev lycklig!

För jag hittade mina gamla pärlor :D så blev ju tvungen o testa om jag kom ihåg hur man gjorde pärl-ödlor, och hihi jag kom ihåg hur man gör :D blev ganska gullig ^^ men nu borde jag plugga....


» Kamera och Bild

älskar när ett nytt nr av kamera och bild ligger i brevlådan när man kommer hem :D


» dags o söka sommarjobb? ;)

med tanke på att man alltid är sent ute med att söka sommarjobb, borde man kanske börja redan nu? funderar ju på att skaffa helgjobb/extrajobb något för att bara få in lite pengar :)
så ska finslipa mitt cv och ge mig ut i arbetsvärlden igen ^^

Nu när det är så lång tid kvar tills sommaren kanske jag lyckas få jobb någon stans där jag verkligen vill jobba, vad sägs om fotografiska, ett bageri, Nikons huvudkontor, snöskotermekaniker, jobba på en crossbana eller varför inte florist :)

skulle säkert vara kul och testa tror jag :D
får se vad som går och inte går utifrån mina erfarenheter och meriter, men hoppas :)


» rött och svart

sa ju att jag målade nytt nagellack, såhär blev naglarna :)


» tröttnade på att städa rummet...

så det blev nymålade naglar och en såndär bild med massa saker i samma färgskala ^^ sånna verkade så roliga o göra :D fast får öva endel o kolla lite mer på bilder om hur man ska göra, första resultat blev ialf såhär :P


hittade föresten alla mina body shop krämer :D

 


» Picture my future!

Jag har faktiskt blivit klar med min uppsats till engelskan, ~250 ord om "secret ambitions"
visserligen är ganska mycket i min uppsats påhittat, ganska mycket är bara inskrivet för att det låter bra :P så lita inte på den till fullo ;)
men jag blev ändå ganska nöjd med den :) så läs gärna :)All my life, I have been interested in photography and taking pictures. Looked up to photographers and being amazed by beautiful pictures around in the society.

 

When I three years ago bought a Nikon D40x, I thought that this is perfect. This is my road into the world of photography. I was wrong. There are so much more than just owning a camera. All the technical bits and peaces, all the colours and settings, I have really no idea how to handle the camera. My dream of becoming a photographer seems really far away.

 

Still, I have achieved some results. My website including the pictures which I have taken, are divided into different categories, such as “nature”, “life” and “people”. You can call the website my portfolio. As a matter of fact, I have been selected as a press photographer at “Guldknappengalan” and I have also had some pictures published on a local website. Although these achievements, I have a long way to go until I can work as a photographer.

 

My room is full of pictures and quotes by photographers I admire. Thinking, that it could be me, I could have taken that picture. What if I would have the opportunity to learn how to take beautiful pictures and be able to handle the camera by an expert on ‘Masterclass’ I could have knowledge on how the camera works. I could follow my dream. I could become a photographer.
» går på högvarv!

äntligen hemma ;) var nere i skutan igår från kl 7, båtvakt. innebar att 1 gång i timmen springa mellan bryggorna (ont i knät) o kolla läget typ det tills klockan blev typ halv 4.
Sen va jag kvar där ett tag när jag kom på att jag borde sova lite för att orka skriva uppsats idag.

Så hem klockan 4 halv 5 tiden vet inte riktigt när.. sova tills klockan blev 08.30 inte så många timmar sömn ialf, käka frukost, cykla tillbaka till skutan och hjälpa till på arbetsdagen :P

sen äntligen, hem igen, hem till min sköna säng ^^ fast den får jag inte sova i nu ialf... för måste skriva en uppsats på engelska på 250 ord... och städa rummet... men ja e inte trött än, så de e okej, men ändå ;) kommer nog slockna ikväll :P

Blev inga bilder inatt föresten... orkade inte sitta uppe tills solen gick upp, när jag cyklade hem vid 4 kanske 5 tiden, var det fortfarande svart...
och det var för varmt, så ingen dimma och då tyckte jag inte det va värt att vara vaken :P
» Röd långkjol

köpte en ny kjol, blev lite smått kär i hur den rör sig i vinden :) ännu finare i verkligheten, än på bilderna. jag lovar :D

det va btw om nån missade det, öppning av nya friskis och svettis idag, på stinsen :) kommer bli sjukt härligt på nya stället, stort, nya maskiner, snygg inredning och ännu närmare mitt hus än det va tidigare :)
riktigt snyggt, borde kollas in för er som inte varit där :)


» To do list

har en hel del saker jag måste och borde göra nu faktiskt... fast först ska jag ta det lugnt :)